Zuid%2DKorea+getroffen+door+Afrikaanse+varkenspest
Nieuws
©

Zuid-Korea getroffen door Afrikaanse varkenspest

Op een commercieel varkensbedrijf in Zuid-Korea is op 16 september Afrikaanse varkenspest vastgesteld. De dag erna is een tweede besmet bedrijf gevonden op circa 50 kilometer afstand. Zuid-Korea is het achtste Aziatische land waar AVP officieel is vastgesteld.

Beide bedrijjven waar de Afrikaanse varkenspest is gevonden, liggen dicht bij de grens met Noord-Korea. De afstand tussen de bedrijven is circa 50 kilometer. In Noord-Korea is vier maanden geleden een melding gemaakt van AVP en sindsdien niet meer.

Het eerste besmette bedrijf in Zuid-Korea heeft 2.500 varkens. Het tweede bedrijf heeft 5.000 varkens. De ruiming van de varkens en de onstmetting van de stallen en omgeving is direct gestart. Alle varkens van directe contactbedrijven worden ook geruimd. Daarnaast heeft de Koreaanse regering bij de eerste uitbraak een stand still van 48 uur ingesteld, die nu waarschijnlijk zal worden verlengd. Tijdens de stand still wil men de bron van de besmetting opsporen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 2°
  0 %
 • Vrijdag
  13° / 0°
  0 %
Meer weer