Bescheiden+groei+met+oog+voor+toekomst
Nieuws
©

Bescheiden groei met oog voor toekomst

De familie Hopman heeft het gesloten varkensbedrijf bescheiden uitgebreid met 60 zeugen en 528 vleesvarkensplaatsen. Maar dat doen de varkenshouders wel met een scherp oog voor de toekomst. Tijdens een open dag op vrijdag 15 maart zijn hun noviteiten te zien.

De afgelopen tijd is het gesloten varkensbedrijf van de familie Hopman gegroeid van 220 naar 280 zeugen. Zeugen met hun biggen worden gehouden in kraamopfokhokken met vrijloop. Dit hok - met een oppervlak van 6,5 vierkante meter - biedt de zeug en haar biggen meer bewegingsruimte. Via zogenaamde kraamopfokhokfeeders leren biggen mee-eten met de zeug uit dezelfde trog. Omdat de biggen na spenen niet worden verplaatst, is dat beter voor hun welzijn en gezondheid.

Groepshuisvesting


Groepshuisvesting bij zeugen is ver doorgevoerd bij de familie Hopman. Na de zoogperiode komen de guste zeugen in de dekstal met groepshokken. Zijn ze drachtig dan gaan ze naar de groepshuisvesting met voerstations. Maar tijdens de open dag zijn er meer zaken te zien, zoals ingebouwde combiluchtwassers en ledverlichting.

Bezoekers zijn vrijdag 15 maart tussen 12.00 uur en 16.00 uur welkom bij de familie Hopman, Broeklanderweg 24, 7341 PJ Beemte Broekland (gemeente Apeldoorn).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer