Van+geld+verstrekken+naar+verwaarden+van+vlees
Nieuws
©

Van geld verstrekken naar verwaarden van vlees

Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen in een nieuwe werkomgeving. Dat geldt zeker voor Koen van Bergen, sectormanager varkenshouderij bij Rabobank. Hij gaat per 2019 aan de slag als Director Livestock and Supply Chains bij Vion Pork. Met het bouwen van vraaggestuurde ketens en efficiënte aanvoerstructuren moet hij bijdragen aan het rendement bij varkenshouders.

De Nederlandse varkenshouderij staat volgens vleesverwerker Vion voor een belangrijke verandering. De structuur van de sector is flink in beweging door gewijzigde regelgeving, wat kostprijsverhogingen met zich meebrengt. Ook worden nieuwe ontwikkelingen aangejaagd door het werken naar circulaire landbouw en de roep om het gesloten maken van ketens. Versterkt inzetten op vraaggestuurde ketens en ontwikkelen van nieuwe concepten met toegevoegde waarde is daarop het antwoord van Vion. In die marktbenadering heeft de varkenshouder een centrale positie, maar die moet wel voldoende rendement kunnen behalen. Slechts onder die voorwaarde is een gezonde toekomst van de varkenshouderij in Nederland gewaarborgd, stelt Vion.

Van Bergen neemt per 2019 de operationele leiding over de afdeling Farming over van John de Jonge. De Jonge neemt per 1 januari 2019 de rol over van Frans Stortelder als Chief Operations Officer (COO) binnen Vion Pork. Van Bergen heeft de opdracht om de komende jaren versneld door te bouwen op de ontwikkeling van nieuwe concepten en versterking van de aanvoerstructuur bij de tweede grootste varkensvleesverwerker van de EU.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer