Meer+behoefte+aan+zware%2C+rijpe+varkens
Nieuws
©

Meer behoefte aan zware, rijpe varkens

Meer varkenshouders kunnen instappen in de Robuust-aflevermodule van Vion. De vraag naar Robusto-ham die voortkomt vanuit dit programma is momenteel groter dan het aanbod. De hammen zijn volgens Vion niet alleen gewild op de Italiaanse markt, maar ook bij hammendrogers in Spanje.

Om aan de vraag naar Robusto-hammen te voldoen, heeft Vion meer zwaardere en rijpere varkens nodig. Die varkens voor deze hammenproductie vallen onder de Robuust-aflevermodule van het Good Farming Balance programma van Vion.

De aflevermodule Robuust ondergaat een aantal aanpassingen om te zorgen dat er voldoende aanbod komt. Een van die aanpassingen is een betere, oplopende beloning voor varkens vanaf een spekdikte van 14 millimeter. Daarnaast wordt de gewichtskorting voor varkens boven de 113 kilo geslacht gewicht minder.

TN Robusto


Om het aanbod van zware, rijpe varkens te bevorderen, heeft Vion samen met Topigs Norsvin een specifieke groep beren geselecteerd. Die beren krijgen de naam TN Robusto, die exclusief beschikbaar komen voor varkenshouders die aan Vion leveren. Door gebruik te maken van de TN Robusto beer kan de varkenshouder een zo hoog mogelijk percentage varkens leveren die geschikt zijn voor de productie van Robusto-hammen.

Daarnaast wil Vion met de varkenshouders en voeradviseurs in gesprek over de mogelijkheden om door middel van het voer te sturen naar een hogere gemiddelde spekdikte.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer