Inkijkje+Oostenrijks+familiebedrijf
Bedrijf in Beeld
©

Inkijkje Oostenrijks familiebedrijf

Het varkensbedrijf van familie Gradinger in het Oostenrijkse Ragelsdorf is voor Nederlandse begrippen klein. Met 125 zeugen, 660 vleesvarkens en 100 hectare verdient de familie de kost. Zij focussen op lage kosten (alles met eigen arbeid of van familie) en benutten de op eigen grond geteelde granen voor het produceren van biggen en varkensvlees. Mest hebben ze te weinig. Vanwege de dreiging van Afrikaanse varkenspest is de biosecuritiy verder aangescherpt en blijft de staldeur gesloten. Maar de smartphone mag wel even naar binnen.

Tekst: Jos Thelosen
Foto’s: Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer