EC+buigt+zich+over+intacte+varkensstaarten
Nieuws
©

EC buigt zich over intacte varkensstaarten

De Europese Commissie organiseert van 27 tot 28 november een event over de voortgang van het houden van varkens met intacte staarten. Daarmee willen ze het delen van inzichten van deskundigen uit de verschillende EU-lidstaten stimuleren. Kennisdeling moet bijdragen aan het verbeteren van het dierenwelzijn.

De speciale bijeenkomst over het EU-breed geleidelijk afbouwen van het routinematig couperen van varkensstaarten vindt plaats in Ierland. Tot de groep van deskundige sprekers behoren varkenshouders, brancheorganisaties, bevoegde autoriteiten van de EU-lidstaten, onderzoeksinstanties, ngo's en EU-instellingen zoals het EU-referentiecentrum voor dierenwelzijn.

De kennis over de risicofactoren groeit met de dag evenals het opties om de houderijomstandigheden op de bedrijven te beheersen om staartbijten te vermijden. Discussies zullen gericht zijn op wat er is gedaan en wat er nog moet gebeuren om betere oplossingen te vinden zodat het verwantwoord zal zijn om te stoppen met couperen.
De aangesneden onderwerpen zijn interessant voor belanghebbenden uit de sector, autoriteiten in EU-lidstaten, onderzoekers en NGO's die geïnteresseerd zijn in het welzijn van varkens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer