Kennisuitwisseling+voor+biologische+varkenshouders
Nieuws
©

Kennisuitwisseling voor biologische varkenshouders

Biologische varkenshouders hebben op een aantal terreinen andere uitdagingen dan andere varkenshouders. Tijdens de eerste Biologische Varkenshouderij Dag op 14 november komen specifieke aspecten van de biologische varkenshouderij aan bod. Zo is er onder andere een workshop over de biosecurity bij de varkens met buitenuitloop.

De Biologische Varkenshouderij Dag is bedoeld voor alle leden maar ook voor niet leden van de Vereniging Biologische Varkenshouders (VBV). Voerleveranciers, slachterijen, dierenartsen en anderen die betrokken zijn bij de biologische houderij zijn ook welkom. De biologische varkenshouderij en ook de VBV groeien al jaren gestaag. Vooral doordat varkenshouders omschakelen naar de biologische houderij.

Jaarlijks overleg


Deze eerste Biologische Varkenshouderij Dag is het uitvloeisel van het overleg met ketenpartijen en dierenartsen waar de VBV vijf jaar geleden mee is gestart. “Sinds die tijd hebben we jaarlijks overleg met de ketenpartijen”, zegt voorzitter Jeroen Neimeijer. “De biologische varkenshouderij is een kleine keten, dus het is goed om elkaar te kennen en samen de koers uit te zetten. Met de dierenartsen die biologische bedrijven begeleiden, is er tweejaarlijks overleg. Voor het begeleiden van de bedrijven is andere kennis nodig, die niet op de faculteit diergeneeskunde wordt onderwezen.”

Actuele trends en workshops


De Biologische Veehouderij Dag begint met een algemeen programma waarin Neimeijer onder meer in gaat op de actuele trends en ontwikkelingen in de biologische sector.

In de middag zijn er diverse workshops over biosecurity, bio-onderzoek, klimaat, genetica, kringloopdenken, gastheerschap, de rol van de dierenarts in de keten en de Nederlandse retail. In de avond is er een algemene Leden Vergadering voor leden en aspirant-leden.

De Biologische Veehouderij Dag begint om 10.30 uur en vindt plaats in De Essenburcht, Schoonbeekhof 1, 3774 DA Kootwijkerbroek.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer