Vion+plooit+zich+naar+Duitse+markt
Nieuws
©

Vion plooit zich naar Duitse markt

Het eerste openbare optreden van de kersverse topman van Vion, Ronald Lotgerink was in het Duitse Emstek. Die varkensslachterij van Vion vierde het 25-jarig jubileum met een symposium en een open dag. Er werden meteen twee innovaties op de Duitse markt gelanceerd.

Zo werd een bewakingssysteem met camera’s in gebruik genomen in de ruimte met levende dieren van de slachtlocatie Emstek. Lotgerink, CEO van Vion benadrukte het belang van transparantie en dierenwelzijn. "Vion werkt voortdurend aan verdere verduurzaming. We zijn transparant, iedereen kan in ons CSR-verslag lezen waar we staan, wat we hebben verbeterd en waar verdere stappen gezet kunnen worden.”

COO Vion Pork, Frans Stortelder vindt een goede samenwerking in de gehele keten zeer belangrijk voor een succesvolle toekomst van de vleesproductie. "Werken aan ’Voedingsketens van de toekomst’ betekent dat het bedrijfsleven en de samenleving samen moeten werken.”

Ook gaat Vion dit jaar nog het ketenconcept Good Farming Balance in Duitsland lanceren. Daarmee wil Vion varkenshouders voor minimaal een jaar aan zich binden. Als tegenprestatie voor de continuïteit in leveringen mogen ze slachtvarkens in een breder traject leveren zonder kortingen (80 tot 110 kilo geslacht). Dat zorgt ervoor dat vleesvarkenshouders hun stalruimte efficiënter kunnen benutten.

Bovendien zou Vion de varkensprijzen volgens berichtgeving van Fleischwirtschaft niet meer baseren op een eigen notering, maar op die van de VEZG. Deze Duitse varkensnotering als basis voor de uitbetaling van Vion schept meer vertrouwen bij Duitse varkenshouders.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer