Eenmansactie+bij+slachterij+in+het+verschiet
Nieuws
©

Eenmansactie bij slachterij in het verschiet

Een demonstrant gaat een éénmansactie voeren bij de slachterij Vion Boxtel. Vion geeft aan daar geen problemen mee te hebben. Iedereen heeft het recht om zijn mening te geven over het slachten van dieren en consumeren van vlees.

Aanstaande maandag 3 september start de demonstrant zijn actie om de bewustwording bij consumenten te vergroten over het slachten van dieren en de consumptie van vlees. Volgens mededelingen van Vion zal die actievoerder dat doen met een protestbord langs de openbare weg bij de varkensslachterij. Die persoon zou niemand willen aanspreken en gaat alleen folders uitdelen.

Namens Vion Pork reageert Bert Urlings, Corporate Director Quality Assurance: “Vion heeft onderwerpen als voedselveiligheid, productintegriteit, transparantie en diergezondheid hoog op de agenda staan. We nemen hierin onze verantwoordelijkheid. Ook is er intensief overleg met alle stakeholders en wordt samengewerkt met de Dierenbescherming. Ons uitgangspunt is om in het gehele proces - van transport van de dieren tot en met het slachtproces - zorgvuldigheid te betrachten, met het oog op het welzijn van het dier. Hierbij worden strikte voorschriften gevolgd. Iedereen heeft het recht om zijn mening over het slachten van dieren en vleesconsumptie kenbaar te maken en te demonstreren. Wij hebben hier geen problemen mee.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer