LNV%2Dtoekomstvisie+eind+deze+week+openbaar
Nieuws
©

LNV-toekomstvisie eind deze week openbaar

LNV-minister Carola Schouten zal op 8 september haar visie op de toekomst van de landbouw presenteren. Er bestaan volgens haar grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaat en milieu en dat vergt gewijzigd voedselbeleid.

De afgelopen maanden heeft Schouten met verschillende maatschappelijke partijen, belangenorganisaties en andere overheden gesproken over nieuwe voedselbeleid. Haar visie - waarin de reactie op het advies ‘Duurzaam en Gezond’ van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) is verwerkt - wordt zaterdag 8 september door Schouten naar buiten gebracht.

Ruimte voor de veehouderij


Rli wil zo spoedig mogelijk helderheid over de ruimte voor de veehouderij in 2030 en 2050. Want het toewerken naar een duurzaam consumptiepatroon zal inhouden dat er minder dierlijke eiwitten gegeten gaan worden. Ook dringt de Raad aan op het benutten van ketenpartijen bij het verduurzamen van de productie en consumptie van dierlijke en plantaardige producten. Een omslag in het Nederlandse voedselsysteem is volgens de Rli noodzakelijk.

Lees ook dit bericht.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer