TN70+verbetert+resultaat+Topigs+Norsvin+flink
Nieuws
©

TN70 verbetert resultaat Topigs Norsvin flink

Vorig jaar steeg de omzet van zeugen bij fokkerij-organisatie Topigs Norsvin met 10 procent. Deze omzetstijging komt grotendeels voor rekening van de succesvolle TN70 zeug. De hogere omzet bij de zeugen is de belangrijkste reden voor de hogere omzet en flinke stijging van het operationele bedrijfsresultaat met 5,5 miljoen euro naar 9,4 miljoen euro.

Topigs Norsvin zag de omzet wereldwijd met 20 miljoen euro stijgen tot 139 miljoen. Het grootste deel van de omzet komt voort uit de verkoop van zeugen. De grote vraag naar de succesvolle TN70 zeug zorgt dan ook voor een groot deel van de hogere omzet. De zeug valt duidelijk in de smaak bij varkenshouders wereldwijd.
Een andere reden voor de hogere omzet is de gestegen afzet van eindbeergenetica. Wereldwijd steeg de omzet van eindbeersperma met 21 procent. Topigs Norsvin eindberen passen goed bij de eisen van de markt en daardoor kiezen toekomstgerichte producenten steeds vaker deze eindberen.

Investeren in innovatie


Topigs Norsvin blijft investeren in productinnovatie en productverbetering. Dit jaar bedraagt het R&D budget 21 miljoen euro. Dat is twee miljoen meer dan vorig jaar.
Naast deze investeringen opent Topigs Norsvin in juni 2018 het fokkerijcentrum Delta Canada; een investering (bovenop het R&D-budget) van 10 miljoen euro. Net als het fokkerijcentrum Delta in Noorwegen zal Delta Canada op grote schaal een CT scanner inzetten om de kwaliteit van beren te bepalen. Door deze preciezere manier van meten is het mogelijk de genetische vooruitgang aanzienlijk te versnellen.

Jaarbijeenkomst


Aanstaande maandagavond 28 mei is de jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs in Burgers Zoo in Arnhem. Dit jaar is het thema: 'Het recept voor een sterke varkenshouderij – De juiste mix voor economie, dierenwelzijn en diergezondheid'. Gasten dit jaar zijn Bert vd Berg van Dierenbescherming, Mark Schippers van MS Schippers en Elzo Kannekens van het Ministerie van Landbouw. Plaatsvervangend CVO Kannekens zal naast bijdragen aan de discussie over het onderwerp ook in gaan op de situatie rond Afrikaanse Varkenspest.

Meer informatie over de jaarbijeenkomst vindt u hier.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer