Vion+bedient+ook+top+Spaanse+Serranohammenmarkt
Nieuws
©

Vion bedient ook top Spaanse Serranohammenmarkt

Met de rauwe ham heeft Vion al een afzetmarkt in de Spaanse vleesverwerkende industrie opgebouwd. Met de premium-ham Robusto richt de vleesverwerker zich op het bedienen van een selecte groep van Serranohammendrogers in Spanje. Dus na de volgens Vion succesvolle introductie op de Italiaanse markt, gaat die premium-ham ook zijn weg vinden naar Spanje.

De Robusto-ham onderscheidt zich door zijn gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie. De Spaanse snit van de hammen is net wat  anders dan de Italiaanse. Vion presenteert de Robusto-ham aan Spaanse hammendrogers tijdens de voedingsbeurs Alimentaria. Deze Spaanse beurs vindt plaats van 16 tot 19 april in Barcelona.

Een belangrijk voordeel is dat de Robusto-hammen uit een geborgde aanvoerketen komen. Varkenshouders die hun dieren produceren voor het ketenconcept Good Farming Balance en  leveren binnen de aflevermodules Breed en Robuust krijgen een premium betaald voor het afleveren van rijpere varkens. Vion geeft aan momenteel niet specifiek te sturen op genetica of kruisingen. De selectie op geschiktheid van de Robusto-hammen wordt - aan de hand van vastgestelde criteria - in de productielocatie gemaakt. Elke ham wordt voglens Vion individueel beoordeeld.

Inspelen op marktvraag


De (inter-)nationale vraag naar Serranoham –Spaanse gedroogde ham- groeit. De vleesverwerkende industrie vraagt daarom kwalitatief hoogwaardige grondstoffen voor dat typisch Spaanse product. Vion speelt op die marktvraag in met de Robusto-ham van bekende herkomst.

Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) binnen Vion Pork, ziet grote potentie op de Spaanse markt. “Ons Robusto-stempel staat voor de allerhoogste kwaliteit en die hammen zijn het perfecte uitgangsmateriaal voor de top van de Spaanse drooghamindustrie. De Robusto-hammen zijn gecertificeerd voor diverse internationale afzetmarkten.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer