Groei+en+kwaliteit
Bedrijf in Beeld
©

Groei en kwaliteit

Vleesvarkens die goed groeien en goed scoren op vleesproductie en -kwaliteit. Die combinatie hebben Antoon en Wilma Schouten gevonden door de inzet van de Tybor eindbeer op de zelf aangefokte Topigs 20 zeug.

Vleesvarkens die goed groeien en goed scoren op vleesproductie en -kwaliteit. Die combinatie hebben Antoon en Wilma Schouten gevonden door de inzet van de Tybor eindbeer op de zelf aangefokte Topigs 20 zeug.

De biggen groeien al flink met gemiddeld 368 gram per dag op 9 weken leeftijd. De vleesvarkens groeien op het brijvoer prima door. Ze halen gemiddeld ruim 860 gram per dag met een EW-conversie van 2,54. Dat is inclusief de 10 tot 15 procent bijproducten van de fokkerij. Bij het afleveren valt 92,6 procent van de beren binnen de gewichtsklasse van KDV, bij de gelten is dat zelfs 93,8 procent. De gemiddelde spek- en spierdikte is respectievelijk 12,7 en 64,5 bij de beren en 12,8 en 67,4 bij de gelten. Vijftien procent van de vleesvarkens krijgt de toeslag voor AA-classificatie.

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer