Agroscoop+bokaal+voor+scherpe+EW%2Dconversie%C2%A0
Nieuws
©

Agroscoop bokaal voor scherpe EW-conversie 

Met een EW-conversie van 2,55 winnen Jos en Elly Jenniskens uit Asten dit jaar de Agroscoop bokaal. Dit prima resultaat is behaald door dagelijks alert te controleren en direct in te grijpen waar het nodig is. De lage uitval van 1 procent is ook een gevolg van de goede zorg voor de dieren.

Jos en Elly Jenniskens (rechts op de foto naast Yvon Jaspers) hebben een gesloten varkensbedrijf met 250 zeugen en 2.300 vleesvarkens, ze krijgen hulp van een medewerkster. De varkenshouders draaien met hun varkens mee in het Beter Leven concept, wat betekent dat de dieren over 1 vierkante meter ruimte beschikken, gerealiseerd met een plateau. Ook dat draagt bij aan de goede resultaten.

Goede zorg


Goed zorgen voor de dieren is het devies van Jos en Elly, dan zorgen de dieren ook voor een goede boterham. Het betekent dat alle aspecten van het varkensbedrijf voortdurend goed worden gecontroleerd. Klimaat, gezondheid, watergift en voeropname zijn voortdurend onder de aandacht en waar nodig passen de ondernemers het direct aan.

Zoeken naar verbetering


De ondernemers blijven zoeken naar verbetering. Daarom is ook de beerkeuze aangepast. Er is overgeschakeld naar een PIC 408 eindbeer. Met deze Piétrain-beer halen ze een hoge groei van 895 gram per dag. Dat resultaat is mede verantwoordelijk voor de voerconversie van 2,34 en een EW-conversie van 2,55.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer