Gezondheid+flink+beter
Bedrijf in Beeld
©

Gezondheid flink beter

De overschakeling van speenvoer in korrelvorm naar Kreel (een mengsel van meel en kruimel) heeft een groot effect op de gezondheid van de biggen. Voorheen had Jos van Zutphen geregeld problemen met Streptokokken bij de biggen. Dat is grotendeels voorbij. Het antibioticagebruik spectaculair gedaald.

De overschakeling van speenvoer in korrelvorm naar Kreel (een mengsel van meel en kruimel) heeft een groot effect op de gezondheid van de biggen. Voorheen had Jos van Zutphen geregeld problemen met Streptokokken bij de biggen. Dat is grotendeels voorbij. Het effect op het antibioticagebruik van de gespeende biggen is navenant. Vorig jaar was het gemiddelde nog 39,1 dierdagdoseringen bij de gespeende biggen. Sinds de inzet van Kreel is het antibioticagebruik spectaculair gedaald. In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal dierdagdoseringen bij de biggen nog maar 2,7.

Lees hier meer over het nieuwe voer.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer