Biologische+bedrijfshygi%C3%ABne+onder+een+dak
Nieuws
©

Biologische bedrijfshygiëne onder een dak

Biologische varkenshouders mogen niet zomaar allerlei reinigingsproducten of bestrijdingsmiddelen voor ongedierte gebruiken. Die moeten sinds 2009 voldoen aan Europese voorschriften. Voor alle verschillende producten op het gebied van hygiëne en ongedierte-aanpak kan de varkenshouder terecht bij MS Schippers en Agro Pest Control.

Om aan de Europese voorschriften te voldoen moeten alle middelen worden gekeurd. Ze moeten biologisch afbreekbaar zijn en mogen geen residuen achterlaten. Die keuring is voor de producten van MS Schippers uitgevoerd door FIBL in Zwitserland, een onderzoeksinstituut voor de biologische landbouw. Met die goedkeuring mogen de producten in heel Europa worden toegepast op biologische bedrijven, ze voldoen ook aan de Nederlandse SKAL-certificering.

Ratten en muizen
De producten voor de bestrijding van ratten en muizen zijn niet zomaar op de website terug te vinden en te koop. “Bij de aanpak van ratten en muizen hoort een goed plan van aanpak”, zegt Constantijn Viezee, woordvoerder van MS Schippers. “Daarom werken we hierbij samen met Agro Pest Control, die gaat naar het bedrijf toe. Zeker op een biologisch bedrijf is de aanpak van ratten en muizen niet gemakkelijk.”

Via de website zijn wel bijvoorbeeld allerhande vallen voor vliegend ongedierte te koop, net als de biologische schoonmaak- en ontsmettingsproducten en bijvoorbeeld speelmateriaal voor de varkens. Al die producten zijn dus door het FIBL goedgekeurd. Ze zijn dus met zekerheid veilig in te zetten op biologische bedrijven. En ze zijn uiteraard ook bruikbaar in de gangbare varkenshouderijsector.

Compleet pakket
Tot nu toe waren er in Nederland geen leveranciers voor het complete pakket van reinigings- en bestrijdingsmiddelen voor biologische bedrijven. MS Schippers heeft het pakket voor de varkenshouderij wel compleet. De komende periode komen er nog meer producten bij voor de biologische melkveehouderij en pluimveehouderij.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer