Tijd+is+geld
Blog
©

Tijd is geld

‘Druk, druk, druk’, je hoort het om de haverklap. Het lijkt wel of je er niet bij hoort als je het niet druk hebt. ‘Tijd is geld’, hoor ik ook regelmatig. Ik moet bekennen dat deze uitspraken ook op mij van toepassing zijn. Met een druk bedrijf en een aantal functies is het een uitdaging alles goed te plannen. Als je niet oppast, komt de balans tussen werk en ontspanning in gevaar. Naast het werk verdienen immers ook gezin en familie jouw tijd.

De dagen rond Kerstmis zijn een mooi moment om hier eens bij stil te staan. Ik merk dat te weinig tijd voor ontspanning en de mensen om je heen, ook zorgt voor minder effectiviteit in het werk. Je krijgt te weinig gedaan. En dat wat je wél gedaan krijgt, kost extra energie. Nog belangrijker is dat er op die drukke momenten ook geen oog is voor nieuwe dingen en veranderingen.

Ik ben er van overtuigd dat we juist de komende tijd oog moeten hebben voor veranderingen en de mensen om ons heen. Dit is van essentieel belang voor het voortbestaan van onze bedrijven en van onze plek in de samenleving. We zullen daar tijd en energie voor vrij moeten maken. Ik weet dat veel van mijn collega varkenshouders al veel tijd in hun omgeving steken, maar kennelijk hebben we wat in te halen.

Als het lukt aandacht te hebben voor de mensen om ons heen, dan zijn veranderingen leuk. Positieve aandacht die je geeft aan je omgeving levert dan ook weer positieve aandacht op voor je bedrijf en jezelf. Het is jammer en onterecht dat onze sector soms in een negatief daglicht staat. Wij zullen zelf moeten zorgen dat dit verandert. Zowel individueel als collectief. Het zou mooi zijn als we hier in 2018 resultaten van zien.

‘Tijd is geld’ ga je van mij niet meer horen. Ik vraag me af hoe arm je bent als je geen tijd hebt.
Ik wens u fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en veel tijd in het nieuwe jaar.

John Lorist
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer