POV+regio%E2%80%99s+bestuurlijk+compleet
Nieuws
©

POV regio’s bestuurlijk compleet

Met de verkiezing van het bestuur van POV-regio Limburg zijn nu alle zeven regiobesturen van de POV-regio’s ingevuld. Op 25 oktober werd de 39-jarige John Marcellis gekozen tot regiovoorzitter als vertegenwoordiger van de POV-leden in Limburg. Marcellis heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Castenray.

In Nederweert-Eind werden ook Marcellis zijn vijf medebestuurders gekozen. Van deze vijf regiobestuurders zijn er twee vrouwelijke varkenshouders: de social media-actieve Elly Michels-Fleuren (43) en Lianne Kuijsten-De Rond (37 jaar). Lianne heeft samen met haar man Jurgen een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Montfort. Elly runt samen met haar man Edwin Michels in Horst-Melderslo een bedrijf met vleesvarkens met één ster van het Beter Leven- keurmerk van de Dierenbescherming. Ze hebben een zichtstal en een akkerbouwtak.

Marco Botden (47) uit Vredepeel heeft een vleesvarkensbedrijf en bollenteelt. Antoon van Hoof (37) eveneens uit Vredepeel runt een zeugen- en vleesvarkensbedrijfen. Maarten Meulendijks (46) heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Ysselsteyn.

46 regiobestuurders
In totaal zijn er in de zeven POV-regio's 46 regiobestuurders gekozen. Vier regio's hebben zeven personen in het bestuur en drie POV-regio's zes. Slechts zes regiobestuurders zijn vrouwelijke varkenshouders (13 procent). Geen enkele van hen is regiovoorzitter geworden.

Gemiddeld 41 jaar
De gemiddelde leeftijd van alle regiobestuurders is 41 jaar. Het jongste regiobestuur is dat van POV-regio Overijssel met gemiddeld 34 jaar. De twee jongste regiobestuurders  zijn beiden 24 jaar en vertegenwoordigen de regio Noord. De jongste regiovoorzitter is 32 jaar en gaat de belangen van POV-leden uit Overijssel in het landelijk bestuur behartigen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer