Bijdrage+totale+belangenbehartiging+ongewis
Nieuws
©

Bijdrage totale belangenbehartiging ongewis

Alle boeren en tuinders die lid zijn van ZLTO weten wat hun ledenbijdrage zal zijn voor hun belangenorganisatie in 2018, behalve de varkenshouders. Tijdens de Algemene Vergadering van ZLTO is geen uitsluitsel gegeven over de hoogte van hun bijdrage. Zowel ZLTO als de LLTB en LTO Noord zijn hierover nog in gesprek met de POV.

Bij de oprichting van de producentenorganisatie varkenshouderij zijn bepaalde zaken afgesproken. Zo zouden varkensbedrijven van gelijke omvang overal in Nederland hetzelfde moeten bijdragen voor de totale belangenbehartiging van hun sector. Varkenshouders die lid zijn bij ZLTO, LLTB, LTO Noord, NVV of de POV dragen overal dezelfde contributie af middels één nota.

Volgens ZLTO worden in het veld de meest uiteenlopende bedragen genoemd en is de discussie volop op stoom gekomen. Zolang er nog geen definitieve bedragen bekend zijn, is dat alles voorbarig. Een groep van zes afdelingsvoorzitters van ZLTO is bezig met het opstellen van een advies over de contributieopbouw voor de varkenshouders richting het ZLTO-bestuur. Hun advies wordt in de bestuursvergadering van 18 december besproken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer