Varkensslachterijen+verwerken+4+procent+meer
Nieuws
©

Varkensslachterijen verwerken 4 procent meer

Dit jaar is het aantal varkensslachtingen in Nederland tot half november flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Er zijn tot en met week 46 in totaal 353.000 vleesvarkens meer verwerkt door Nederlandse slachterijen. Dit betekent een toename van 3 procent in dieraantallen. Daarentegen zijn tot en met week 44 van dit jaar bijna 218.000 minder vleesvarkens afgezet bij buitenlandse slachterijen. Ofwel: de productie van het aantal vleesvarkens in Nederland lijkt dit jaar heel licht te zijn toegenomen.

Er zijn dit jaar niet alleen meer, maar ook zwaardere vleesvarkens in ons land geslacht. Het gemiddelde slachtgewicht ligt dit jaar bijna 96 kilo. Vorig jaar lag het slachtgewicht gemiddeld een kilo lager. Met het stijgen van de diergewichten daalt het vleespercentage. Vleesvarkens zijn dit jaar 0,3 procent minder bevleesd dan vorig jaar.

Door het grotere aantal slachtingen van zwaardere varkens hebben Nederlandse slachterijen tot nu toe bijna 4 procent meer varkensvlees verwerkt, in vergelijking met 2016.

Dat alles is af te leiden uit marktcijfers van RVO Nederland.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer