Anti+Bijt+Box+als+prijs
Nieuws
©

Anti Bijt Box als prijs

Allerhande voorbeelden van materialen en hulpmiddelen om bijtgedrag te voorkomen zitten in de Anti Bijt Box. Dierenkliniek De Oosthof geeft de eerste boxen weg aan de winnaars van het pijltjes gooien op LIV Hardenberg.

De dierenartsen van De Oosthof krijgen volgens manager Rian van der Heijden steeds vaker vragen over de keuze van afleidingsmateriaal. “Staart- en oorbijten tasten het welzijn van de varkens aan en kunnen nadelig zijn voor de resultaten. Ook is het nadelig voor het imago van de varkenshouders en het werkplezier van de varkenshouders.”

Daarom hebben de dierenartsen alle mogelijke opties om het bijtgedrag in te perken eens op een rij gezet. Een flink aantal voorbeelden van materialen en hulpmiddelen die kunnen helpen om het bijten te voorkomen zijn verzameld in de Anti Bijt Box. Naast een handleiding zit er in de Bos bijvoorbeeld een proefmonster van luzerne, een touw, juten zakken, violetspray, enzovoort. De Box vertegenwoordigd een waarde van bijna 80 euro.

"De dierenartsen helpen de varkenshouders graag bij het imvoeren van de maatregelen om het bijtgedrag te voorkomen", zegt Van der Heijden. "Het is geen gemakkelijke klus. Er spelen heel veel factoren een rol zoals gezondheid, klimaat en voeding.”

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer