Topkwaliteit+ham+voor+Itali%C3%AB
Nieuws
©

Topkwaliteit ham voor Italië

Vanuit de modules Breed en Robuust levert Vion Pork nu de topkwaliteit hammen onder de naam Robusto. Op de levensmiddelenbeurs Anuga werd dit concept bedoeld voor het topsegment van de Italiaanse droge hammen geïntroduceerd.

Een topkwaliteit ham voor de droge hammen productie betekent onder ander dat er voldoende vetbedekking op de ham moet zitten. Daarnaast zijn de kleur, de vorm, de hoeveelheid intra-musculair vet en stevigheid van de ham van belang. Door de introductie van het Good Farming Balance ketenconcept eerder dit jaar heeft Vion Pork, onderdeel van de Vion Food Group, nu de mogelijkheid om verdergaand te selecteren bij de hammen. Bij de modules Breed en Robuust komen er zwaardere vleesvarkens met meer vetbedekking beschikbaar. Daar zitten de potentiele leveranciers van de topkwaliteit hammen tussen.

Volgens Frans Stortelder, Chief Operating Officer van Vion Pork, betreedt Von met de Robusto hammen de top van de Italiaanse drooghamindustrie. “Niet alleen de specificaties van de hammen zijn daarbij van belang, ook de traceerbaarheid. Vertrouwen is in de wereld van voedsel het allerbelangrijkste.”
De topkwaliteiten ham gaan vanuit Italië steeds vaker naar de Verenigde Staten, Canada en Japan. Die landen eisen een volledige traceerbaarheid van het product tot aan de primaire producent aan toe en het voldoen aan hoge veterinaire toelatingseisen. Alle Nederlandse slachterijen van Vion hebben hiertoe een USA-certificaat.

De Anuga is de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld. Dit tweejaarlijkse evenement vond dit jaar plaats van 7 tot en met 11 oktober in Keulen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer