Mening+ventileren+over+oneerlijke+handelspraktijken
Nieuws
©

Mening ventileren over oneerlijke handelspraktijken

Vanuit het Europarlement is er op initiatief van onder meer CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik een openbare enquête gelanceerd. Deze is getiteld: ‘Initiatief om de voedselvoorzieningsketen te verbeteren.’ Hierin wordt informatie verzameld over oneerlijke handelspraktijken en de noodzaak en het nut van eventuele EU-maatregelen tegen dergelijke praktijken wat betreft agrovoedingsproducten.

Er zijn aanwijzingen dat de toegevoegde waarde in de voedselvoorzieningsketen niet evenwichtig is verdeeld over alle schakels in de keten. Een voorbeeld is dat kleinere en dus kwetsbaardere marktoperatoren, waaronder boeren en tuinders en kleine en middelgrote bedrijven, een zwakkere onderhandelingspositie hebben ten opzichte van hun economisch krachtiger, sterk geconcentreerde commerciële partners.

De commissie Landbouw zal de informatie die via deze EU-enquête wordt verzameld, gebruiken als input voor een effectbeoordelingsproces. Dat kan uitmonden in maatregelen op EU-niveau, zoals verordeningen of aanbevelingen.
Iedereen kan zijn persoonlijke mening geven of vanuit zijn of haar beroep.

Start met de EU-enquête.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer