Strakke+aanpak+enten
Bedrijf in Beeld
©

Strakke aanpak enten

Op een zeugenbedrijf zijn er om ziekten te voorkomen diverse vaccins en vaak evenveel vaccinatieschema’s in gebruik. Dan kan het gebeuren dat er ondanks het vaccineren toch een ziekte kan doorbreken. Dat gebeurde met vlekziekte op het bedrijf van de gebroeders Hendrikx in Asten. Volgens bedrijfsleider Hans Welten werden de verschillende vaccinatieschema’s te complex voor de medewerkers. “Waarschijnlijk misten ze hierdoor af en toe wat zeugen. Daarom zijn we overgestapt op blok-enten. We vaccineren voor de voet weg alle zeugen op één dag tegen vlekziekte. En daarnaast is het natuurlijk nodig om de gelten goed te vaccineren.”

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: De Snuitgeverij

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer