Oproep+in+zes+talen
Nieuws
©

Oproep in zes talen

De oproep aan Oost-Europese medewerkers in de varkenshouderij om géén etenswaren mee te nemen uit hun thuisland naar Nederland, is nu beschikbaar in zes talen. Met deze oproep wil de POV het risico op het binnenhalen van Afrikaanse varkenspest verkleinen. Naast een Nederlandse en Poolse oproep, zijn er nu ook soortgelijke oproepen gemaakt in het Bulgaars, Tsjechisch, Roemeens en Engels.

Het virus dat Afrikaanse varkenspest veroorzaakt kan lang in leven blijven in vlees en vleeswaren, net als in mest. Daarnaast is het virus zeer besmettelijk, er zijn er maar weinig virusdeeltjes nodig om een varken ziek te maken. Daarom kleeft er een groot risico aan vlees of vleeswaren dat is meegebracht uit landen waar Afrikaanse varkenspest heerst behoorlijk groot is. Vandaar de oproep om geen etenswaren mee te nemen.

Daarnaast spoort de POV de transportsector en varkenshouders aan om strikt om te gaan met het reinigen en ontsmetten van alle transportmiddelen. Net als met de verplichte dubbele R&O voor transportmiddelen uit de risicolanden.

Het bericht is hier te lezen: http://bit.ly/2gXmjVH. De oproepen zijn vrij te downloaden en te gebruiken voor verspreiding

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer