Super+open+dag+en+BBQ%2Dwedstrijd
Nieuws
©

Super open dag en BBQ-wedstrijd

De open dagen op 9 en 10 september bij Doreen en Marcel van den Berkmortel zijn heel goed verlopen. Ondanks het kwakkelende weer van afgelopen weekeinde kwamen er 6.500 bezoekers. Bij de internationale BBQ-wedstrijd bij varkenshouders Astrid en Christiaan Lodewijks waren 4.500 bezoekers.

De reacties van de bezoekers waren beide dagen heel positief, meldt Doreen. “Twee super open dagen. Iedereen is vol lof over hoe netjes, schoon en zuiver het is. We kunnen goed uitleggen hoe het er echt aan toe gaat op een varkensbedrijf. Van een opa die er met zijn kleinkinderen was, kregen we dan ook bijvoorbeeld het advies om scholen te ontvangen. Dan kunnen die met eigen ogen zien hoe een varkensbedrijf werkt.”

Volgend jaar gaat de familie Van den Berkmortel zeker door met de open dag. Of er nu een Weekend van ’t varken komt of niet. “Al onze vrijwilligers (buren, kennissen, collega’s, adviseurs, vertegenwoordigers) hebben al aangegeven dat ze weer terug komen. We blijven doorgaan om op deze wijze voor positieve aandacht voor onze sector te zorgen.”

De internationale BBQ-wedstrijd op De Vaartsehoeve, trok volgens Astrid Lodewijks 4.500 bezoekers afgelopen weekeinde. Die konden genieten van de heerlijke BBQ-gerechten, biggen knuffelen en een bezoek brengen aan de vleesvarkensstal. Zaterdag was de derde wedstrijd uit het kampioenschap ‘Whole Hogg’, dat voor de eerste keer in Europa werd gehouden. Na de twee voorafgaande wedstrijden in Hasselt en Deurne werd Turnspike Smokers uit Lunteren uitgroepen tot kampioen. Zondag streden maar liefst 38 teams uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië om de titel. Southern Dutch BBQ Team ging aan de haal met de titel, erkend door het Amerikaanse KCBS (Kansas City Barbecue Society).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer