Management+BELA+Group+herschikt
Nieuws
©

Management BELA Group herschikt

Paul Slits en Frank Lavrijsen hebben sinds begin augustus beiden de helft van de aandelen van de BELA Group in handen. Medeoprichter Marc Bemelmans verkocht zijn aandelenbelang van 40 procent aan zijn partners. Het in Venlo gevestigde bedrijf legt zich toe op de handel, opslag en transport van reststoffen uit onder meer de voedingsmiddelenindustrie.

BELA Group haalt restproducten op bij bierbrouwerijen en aardappelverwerkende industrieën en levert die diervoedermiddelen aan veehouders. Het betreft onder meer vloeibaar zetmeel, aardappelsnippers en biergist. Het bedrijf is actief in België, Duitsland, Polen en Frankrijk. BELA ziet kansen om te groeien doordat de agrarische sector voortvarend inzet op een biobased economy. Het bedrijf heeft kwaliteit en kostprijs hoog in het vaandel staan naast flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Ook is per 1 augustus Dick Kroot aangesteld als directeur. Kroot was onder meer oud-directeur van Boerenbond Deurne en Voergroep Zuid. Sinds zijn vertrek bij die diervoederproducent runde hij een coachings- en onderhandelingsbedrijf ‘Deal met Dick’. Kroot was betrokken bij de aandelenherschikking bij BELA en zet naast zijn directeurschap ook zijn eigen activiteiten onder de vlag van BELA voort.

De BELA Group bestaat uit BELA Transport BV, Rined Fourages BV en Agri Trade GMBH (handel in diervoeders), VTO BV (handel in biovergistingsproducten en meststoffen), BELA Gemaalweg, BELA Meijel en BELA Ossenisse (varkenshouderijen) en BELA Biogas (biovergistingsinstallatie). Tevens is BELA Group BV deels eigenaar van Agrisyst BV (automatisering en dataverwerking), Kronenbergerheide BV (opslag), Agrophil bvba (handel in diervoeders) in België en Eko Pasza Sp. z o.o. (handel in diervoeders en transport) in Polen.

Dit meldt het bedrijf op haar eigen Facebookpagina.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer