NVWA+moet+autoriteit+uitstralen
Nieuws
©

NVWA moet autoriteit uitstralen

Voor de Nederlandse varkenshouderij is het belangrijk dat de NVWA als waakhond autoriteit uit straalt. “Dat is erg belangrijk voor onze export”, zei Henk Bleker, voorzitter van Vee en Logistiek Nederland op de bijeenkomst van DCA in Arnhem op 12 juni. “Liever een lastige, maar goed werkende NVWA.”

Bleker maakt zich net als CDA-kamerlid Jaco Geurts, onder andere zorgen over de tarieven bij de NVWA. Geurts heeft ondanks een aantal moties nog niet duidelijk gekregen hoe de NVWA-tarieven tot stand komen.

Belangrijker is volgens Bleker dat de automatisering niet goed op orde is en de NVWA niet goed functioneert. Dat er bij de NVWA wel eens dierenartsen werken die net van school komen, zoals vanuit de zaal werd opgemerkt, is een feit. Bleker: “Daar kun je tegenaan schoppen, maar het is een gegeven. Het is veel belangrijker dat we als sector zorgen dat de rotte appels verdwijnen. Als er één slechterik is, dan is de hele sector verdacht. Daar moeten we aan werken. We hebben daartoe een goed functionerende NVWA nodig, die men in het buitenland als autoriteit erkent.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer