Duitsland+slacht+minder+varkens
Nieuws
©

Duitsland slacht minder varkens

Het aantal varkensslachtingen in Duitsland is in de eerste vier maanden van dit jaar met 3,4 procent gedaald. Er werden 19 miljoen varkens geslacht, dat zijn er bijna 650.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt de website van ISN, de Duitse vereniging van varkenshouders.

De daling van het aantal slachtingen komt deels door de daling van het aantal slachtingen van Duitse herkomst. Die daling is 2,4 procent. Het aantal slachtingen van buitenlandse herkomst daalde met 15,5 procent een stuk harder. Deze vleesvarkens zijn vooral afkomstig uit België en Nederland. Op basis van de ontwikkeling van de veestapel is de verwachting dat dalende trend van het aantal slachtingen in de tweede helft van dit jaar doorzet.

De vleesproductie is iets minder gedaald dan het aantal slachtingen. Door een kleine stijging van het gemiddelde slachtgewicht met 100 gram naar 94,5 kilo daalde de vleesproductie met 3,3 procent. Dat betekent een productiedaling met circa 60.000 ton naar 1,79 miljoen ton varkensvlees in de eerste vier maanden van dit jaar.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer