Sociale+media+actiegebied+Brabantse+boeren
Nieuws
©

Sociale media actiegebied Brabantse boeren

De sociale media zijn de komende weken het actieplatform van Brabantse veehouders. Zij hebben zich verenigd in ‘Boeren horen bij Brabant’ en willen zo hun ongenoegen uiten tegen de plannen van het provinciebestuur om de strengere emissie-eisen al in 2020 in te voeren in plaats van 2028. Door deze plannen van de gedeputeerden Johan van den Hout en Anne-Marie Spierings zullen honderden familiebedrijven kopje onder gaan.

Boeren en boerinnen plaatsen onder meer op Facebook, Twitter en Instagram  korte filmpjes waarin zij de Brabantse politiek oproepen niet akkoord te gaan met de versnelde invoering van de stikstofregeling. Via het Twitter-account van Boeren horen bij Brabant en de bijbehorende Facebook-pagina  worden die filmpjes gedeeld met de hashtag #BoerenhorenbijBrabant.

Varkenshoudster Hanneke van den Corput uit Vught heeft haar filmpje al geplaatst. Veel bedrijven kunnen volgens haar geen financiering krijgen voor het versneld emissiearm maken van de bestaande stallen. Van de overblijvers zal een aanzienlijk deel onder de armoedegrens komen. “Gezinsbedrijven en jonge boeren zullen het kind van de rekening worden. Ook stimuleert het beleid schaalvergroting. Dit mag niet gebeuren”, stelt Van den Corput.

‘Niet alleen onze bedrijven worden de dupe, de plannen hebben ook grote impact op de samenleving. Boeren zijn immers goed voor tienduizenden banen, direct en indirect. Boeren beheren natuur, bieden plek aan toeristen op boerencampings en bed & breakfasts, leiden talloze schoolklassen rond en verkopen vlees, eieren en zuivel in eigen boerderijwinkels of via lokale supermarkten en slagers.”

Als de boer uit Brabant verdwijnt, zal dat allemaal verdwijnen. “Wij roepen daarom óók burgers op een filmpje te maken met een oproep aan de provincie om boeren voor het Brabantse platteland te behouden. Vergeet daarbij niet de hashtag #BoerenhorenbijBrabant’ te gebruiken.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer