Eindbeer+moet+smaak+verbeteren
Nieuws
©

Eindbeer moet smaak verbeteren

Met een betere smaak van varkensvlees wil de Belgische supermarktketen Delhaize de consumptie van varkensvlees op peil houden. Om die betere smaak te krijgen moeten de varkenshouders die leveren aan het ‘Beter voor iedereen’-label overschakelen naar een andere eindbeer.

het ‘Beter voor iedereen’-label van Delhaize was tot voor kort vooral gericht op het produceren van gezonder vlees, dat wil zeggen vlees met meer omega 3 vetzuren. De vleesvarkens krijgen daartoe in lijnzaad dat rijk is aan omega 3 vetzuren. Nu komt daar als eis bij dat ze kiezen voor een PIC Piétrain eindbeer. Die keuze moet de smaak van het vlees verbeteren.

Delhaize wil met de combinatie van gezond en smakelijk vlees consumenten over de streep trekken. Volgens Delhaize is er sprake van een win-win situatie omdat de omzet van varkensvlees hiermee op peil blijft. De 110 varkenshouders die deelnemen in het project van Delhaize krijgen de hogere kostprijs van het voer met lijnzaad vergoed en daarnaast als extra een toeslag van één euro per dier.

Het Algemeen Boerensyndicaat uit nog zijn twijfels. Ze vinden het al vergaande eisen aan de productie en vrezen dat het hier niet bij blijft. Bijvoorbeeld eisen aan een bepaald type zeug en nog meer eisen, zonder dat er sprake is van prijsondersteuning. Daarnaast vreest met voor de gevolgen van de fokkerij in eigen land.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer