Bonus+trouwe+leden
Nieuws
©

Bonus trouwe leden

Trouwe leden van Coöperatie Topigs kunnen dit jaar al tot 25 procent bonus krijgen bij de opbouw van het vermogen op naam. Die opbouw van het vermogen op naam is afhankelijk van de afname van gelten en sperma in 2016. In mei wordt bekend om hoeveel vermogen op het naam het gaat.

Trouwe leden van Coöperatie Topigs kunnen dit jaar al tot 25 procent bonus krijgen bij de opbouw van het vermogen op naam. Die opbouw van het vermogen op naam is afhankelijk van de afname van gelten en sperma in 2016. In mei wordt bekend om hoeveel vermogen op het naam het gaat.

Vorig jaar november maakte voorzitter John Lorist van Coöperatie Topigs bekend dat de leden vanaf 2017 vermogen op naam krijgen. De benodigde goedkeuring hiertoe vanuit de AFM en de Belastingdienst is inmiddels verkregen. In het tweede kwartaal wordt nu de winst van de Coöperatie bekend en waar die winst naar toe gaat: welk deel gaat naar onderzoek en ontwikkeling en welk deel naar de leden.

Voor het bepalen van de hoogte van het vermogen op naam gebruikt Topigs de afname van gelten en sperma door de leden. Voor iedere gelt krijgt een lid 2,5 zeugequivalenten (EQ). Voor de afname van sperma krijgt een lid maximaal 0,2 EQ, dat wil zeggen 0,1 EQ als het sperma is besteld via Varkens KI Nederland en 0,1 EQ als het een beer is van Topigs Norsvin. Voor 1.000 dosis sperma is dit dus maximaal 200 EQ.

Daarbovenop is er een bonus voor de trouwe leden van de Coöperatie. “Daarbij kijken we om te beginnen vijf jaar terug”, zegt Communicatie Manager Peter Loenen. “Per jaar krijgt een zeugenhouder 5 procent bonus. Een zeugenhouder die bijvoorbeeld drie jaar trouw sperma en/of gelten heeft afgenomen, krijgt dit jaar dus 15 procent bonus. De komende jaren komt er dan telkens 5 procent bonus bij voor de trouwe klanten. Die bonus loopt op tot maximaal 50 procent.”

Met de zeugequivalenten bouwen de leden in de eerste vijf jaar vermogen op naam op. Dat zal de eerste vijf jaar niet verhandelbaar zijn. Over vijf jaar gaat dan de volgende fase in en zal er bijvoorbeeld dividend aan de leden worden uitgekeerd.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer