Uitbreiding+buitenvarkens
Nieuws
©

Uitbreiding buitenvarkens

Een bredere markt bedienen en een goede communicatie. Dat zal de samenvoeging tussen Vair en Buitengewone Varkens in ieder geval gaan opleveren. Binnenkort komt er een zevende locatie bij waar de varkens buiten lopen.

Vair was het concept van Marijke Koenen. Op haar gesloten varkensbedrijf hadden alle varkens ook een ruime uitloop naar buiten en de verwerking en afzet van het vlees had ze zelf in de hand. Ook bij het concept Buitengewone Varkens, opgezet door Willem Rienks en Stan Gloudemans, lopen de varkens altijd buiten. Dat gebeurt op zes locaties verspreid over Nederland.

Vorig jaar moest Koenen door omstandigheden stoppen met haar bedrijf. Nu is de samenvoeging met Buitengewonde Varkens tot Vair Buitengewone varkens een feit. Koenen brengt haar kennis en ervaring in, die ze door de jaren heen met Vair heeft opgebouwd. “Dat is dan vooral op fokkerij-gebied en bij de afzet. We gaan onder andere samen zoeken naar een ander iets vleestypischer ras. Daardoor kunnen we een bredere markt bedienen.”

Bij het bedienen van de markt is ook de ervaring op het gebied van uitsnijden van belang. Koenen: “Je moet vooraf weten voor welk afzetkanaal het vlees bedoeld is. Dan kun je het karkas gunstiger uitsnijden.”

De communicatie zal door Koenen weer volop worden opgepakt. Onder andere via Twitter houdt ze geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen. Binnenkort bijvoorbeeld over de opening van de zevende locatie in Eerde. Daar zal Koenen dan ook weer geregeld te vinden zijn om goed in contact te blijven met de dagelijkse praktijk van de varkens die buiten lopen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer