Eerste+lustrum+AR+gevierd+met+resultaat
Nieuws
©

Eerste lustrum AR gevierd met resultaat

De resultaten over 2016 van de vijf jaar bestaande coöperatie AgruniekRijnvallei (AR) zijn goed. Op een omzet van 230 miljoen euro werd een winst van 1,3 miljoen euro geboekt (voor belasting). In het resultaat is rekening gehouden met een nog uit te keren prijsreductie aan afnemers van ruim 1 miljoen euro over de in 2016 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. In 2016 is in totaal bijna 7 miljoen aan kortingen uitgekeerd aan AR-klanten.

De financiële omzet daalde ten opzichte van 2015 onder meer door lagere grondstofprijzen. De totale veevoeromzet in tonnen bleef ongeveer gelijk (629.000 ton). De omzet in rundvee-, biologische en enkelvoudige voeders laat een stijging zien. Dat maakte algemeen directeur Martin Grift bekend tijdens de algemene ledenvergadering op 8 april in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daar vierde AR het eerste lustrum.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer