Vrijloop+kraamhok+ervaringen
Nieuws
©

Vrijloop kraamhok ervaringen

Zeugenhouders met interesse voor vrijloopkraamhokken kunnen dinsdag 4 april terecht in Denemarken. Samen met Deense onderzoeksinstituut Seges en Wageningen Livestock Research organiseert Vereijken Hooijer een symposium over de eerste ervaringen in het onderzoek en de praktijk.

Voorafgaand aan het symposium zijn er acht verschillende vrijloop kraamhokken te bekijken. Naast het Pro Dromi kraamhok van Vereijken Hooijer, zijn dat vrijloopkraamhokken van leveranciers uit Denemarken, Duitsland en Nederland. Op het proefbedrijf van Seges lopen momenteel praktijkproeven met deze kraamhokken. Dat is nodig omdat Denemarken op termijn toe wil naar vrijloop mogelijkheden voor zeugen in het kraamhok.

De onderzoekers van Seges delen de eerste resultaten van dit onderzoek. Een onderzoekers van Wageningen Livestock Research ligt de Nederlandse ervaringen toe en Bart Hooijer vertelt over de ervaringen met het Pro Dromi kraamhok. Daarna zijn er inleidingen van vier varkenshouders: twee Deense en twee Nederlandse. Ze vertellen over de keuze voor dit systeem en hun ervaringen. Doel is het uitwisselen van informatie en zoeken naar mogelijke verbeteringen.

Opgave voor het symposium kan nog via de website van Vereijken Hooijer. Vertrek naar Denemarken is op 3 april, er zijn nog plaatsen beschikbaar in het busje. De overnachting in het hotel is voor eigen rekening, verder zijn er geen kosten aan verbonden.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer