Vion+wijzigt+Global+in+Balance
Nieuws
©

Vion wijzigt Global in Balance

Deze week brengt vleesverwerker Vion alle leveranciers van varkens op de hoogte van enkele belangrijke wijzigingen. Actief zijn op de nationale, Europese en globale markt van varkensvlees betekent met verschillende concepten inspelen op de verschillende marktwensen. Dat vertaalt zich bij Vion in de wens om een bredere spreiding in kwaliteiten van vleesvarkens te krijgen. Good Farming Global gaat daarom op de schop en wordt per medio maart opgevolgd door het concept Good Farming Balance. Dit concept kent drie verschillende aflevermodules. Naast ‘basis’ is er de module ‘breed’ waarbij meer spreiding in gewicht en spekdikte mogelijk is. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om varkens uit een stal in één keer af te leveren. De derde aflevermodule is ‘robuust’. Hierin passen varkens met meer millimeters spek.

De uitbetalingssystematiek met kortingen en toeslagen per kilo geslacht gewicht en millimeters spek zijn op elk van die modules aangepast. Varkenshouders die produceren voor het wereldmarktconcept kunnen kiezen uit de aflevermodule die het beste aansluit op hun bedrijfsvoering. Frans Stortelder, COO van Vion Pork: “Good Farming Balance biedt de varkenshouders, voor wie we een vertrouwd partner willen zijn, meer flexibiliteit en zekerheid. Zij krijgen meer mogelijkheden om hun marge te verbeteren en risico’s te beheersen.”

Naast Good Farming Balance heeft Vion drie andere concepten: Good Farming Welfare, Good Farming Star en Good Farming Organic.

Keuze bij prijssystematiek
Tegelijk met Good Farming Balance, introduceert Vion een aantal nieuwe prijssystemen. De varkenshouder kan kiezen op basis van welke notering hij zijn varkens wil laten afrekenen. Dat kan op basis van de Vion-weekprijs, de Vion-prijsindexgarantie (PIG) en de Vion-langetermijnprijs (LTP). Bij PIG wordt een gemiddelde prijs gegarandeerd, die gebaseerd is op een aantal representatieve internationale noteringen. LTP biedt de varkenshouder meer zekerheid bij zijn bedrijfsvoering op lange termijn.  Stortelder: “De varkenshouder kan kiezen voor de prijssystematiek die het beste bij hem past. Zowel de leveranciers als Vion kunnen op deze manier hun risico’s beter afdekken.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer