Digitale+open+dag
Blog
©

Digitale open dag

Eind vorig jaar benaderde Caroline van der Plas mij of ik een week het Twitteraccount van @Boerburgertweet voor een week wil beheren. Hier moest ik wel even goed over nadenken. Inmiddels volgen al 6.450 mensen dit Twitteraccount. Daarnaast wordt er elke dag een samenvatting gemaakt van de verhalen en discussies en dit wordt geplaatst op het Facebookaccount @boerburgertweet wat inmiddels 11.088 volgers heeft. Dus mocht je niet op Twitter zitten: het meeste is ook terug te zien via Facebook.

Verschillende vragen passeerden dan ook mijn gedachten. Wil ik dat wel? Je bedrijf digitaal openstellen voor in totaal ruim 17.000 volgers? Van alles wat je doet en meemaakt op je varkensbedrijf laten zien? Krijg ik dat in 140 tekens toegelicht en uitgelegd? Wat voor discussies gaan er ontstaan? Naast gewone belangstellende burgers heeft het digitale 'dagboek' ook te maken met meekijkende activisten. Zij willen één ding en dat is een einde maken aan de (intensieve) veehouderij in Nederland.
Maar ook hoeveel tijd het mij gaat kosten: Het gewone werk moet ook gebeuren!

Aan de andere kant zijn we ook wel eens benaderd of we mee willen doen met een boerenfietstocht. Wij hebben geen zichtstal en en de looppaden in de stal zijn smal en efficiënt, waardoor onze stal zich niet leent voor het ontvangen van grote groepen mensen. De slagers die we onlangs op bezoek hadden, hebben we daarom met een plattegrond zelfstandig door de stallen laten lopen.
Alles beschouwend is een medium als @Boerburgertweet dan wel een heel mooi middel om toch de stal van binnen te laten zien en aan burgers te vertellen wat je doet. Mensen blijven je vragend aan kijken als je zegt dat je een groot gedeelte van de dag bezig bent met zeugen en biggen voeren en verzorgen.

Ik heb besloten om mee te doen en deze week kun je mij volgen op Twitter of via Facebook. Daarnaast hoop ik stiekem ook wel een beetje dat er meer varkenshouders enthousiast worden, want dat waren mijn collega’s die vorig jaar twitterden wel! En dat ook dit jaar geregeld een fokbedrijf, vermeerderingsbedrijf, vleesvarkensbedrijf en een gesloten varkensbedrijf een week lang ook een digitale open dag houden.

Ruth van der Haar
Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer