Mooie+voerwinsten+in+2016
Nieuws
©

Mooie voerwinsten in 2016

Na enkele moeizame jaren in de varkenshouderij heeft 2016 volgens Agrifirm Exlan mooie voerwinsten opgeleverd. Voor de zeugenhouderij komt de verwachte voerwinst uit rond de 700 euro per zeug. Voor de vleesvarkenshouderij rekent Agrifirm op een voerwinst van bijna 80 euro per aanwezig vleesvarken.

Frank Steenbreker, ondernemerscoach bij Agrifirm Exlan vraagt zich af of varkenshouders hier voldoende van hebben geprofiteerd. Daarom pleit hij om tegen het eind van dit jaar de balans op te maken voor 2016 én vooruit te blikken op 2017. “Begin het nieuwe jaar verstandig en maak een prognose voor 2017. Neem hiervoor de resultaten van 2016 als basis", stelt hij op de website van Agrifirm. "Over welke technische prestaties is de varkenshouder tevreden en aan welke aandachtspunten wil hij gaan werken. Met een reële inschatting van de opbrengsten en kosten kan een ondernemer de geldstromen voor 2017 helder krijgen."

Maar denk bij het opmaken van de balans ook direct na over de strategische keuzes voor de toekomst, tipt Steenbreker. Hij denkt hierbij onder meer aan het doen van investeringen in marktgericht produceren zoals het aanpassen van huisvesting om te kunnen deelnemen aan nieuwe marktconcepten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer