CAO+met+drie+terugwerkende+jaren%3F
Nieuws
©

CAO met drie terugwerkende jaren?

De kans op een akkoord voor de CAO Dierhouderij (melkvee-, varkens- en pluimveehouderij) voor de periode 1 januari 2014 tot en met 31 december 2017 is groot. De sociale partners zijn in principe al akkoord, maar er dient voor deze CAO wel een algemeen verbindend verklaring (AVV) te komen. Dit is nodig om concurrentienadeel te voorkomen voor leden van de behartigende partijen die akkoord willen gaan. Daarom is naast LTO Nederland ook onder meer de POV betrokken bij de onderhandelingen namens de werkgevers.

Eind november 2014 werd een principe-akkoord over een nieuwe CAO voor de dierhouderij (2014-2015) nog afgewezen door de LTO federatieraad en de regiegroep CAO dierhouderij. Daarin waren goede afspraken gemaakt, maar het principe-akkoord werd alsnog afgewezen omdat de nieuwe CAO niet algemeen verbindend verklaard (AVV) kon worden.

Een CAO komt alleen voor AVV in aanmerking als deze representatief is voor tenminste 60 procent van de werknemers die werken bij de werkgevers die aangesloten zijn bij de belangenbehartiger. Dat percentage werd niet gehaald zodat er geen AVV aangevraagd kan worden en anders alleen leden van LTO de CAO zouden moeten volgen. Dat zou concurrentienadeel opleveren voor de LTO-leden ten opzichte van niet LTO-leden.

Lees hier de afspraken in het principeakkoord CAO Dierhouderij 2014-2017.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer