Van+Drie+onderzoekt+deelname+in+Vion
Nieuws
©

Van Drie onderzoekt deelname in Vion

De VanDrie Group, bekend van het kalfsvlees, onderzoekt een deelname in de Vion Food Group. Dat meldt het Financieel Dagblad. Vion Food Group heeft tientallen miljoenen nodig om de slachterijen in Nederland en Duitsland te vernieuwen.

De VanDrie Group, bekend van het kalfsvlees, onderzoekt een deelname in de Vion Food Group. Dat meldt het Financieel Dagblad. Vion Food Group heeft tientallen miljoenen nodig om de slachterijen in Nederland en Duitsland te vernieuwen.

Grootaandeelhouder ZLTO heeft geen kapitaal om in Vion Food Group te investeren. ABN Amro benadert daarom bedrijven die in Vion willen participeren. Volgens het FD kijkt de VanDrie Group serieus naar deze mogelijkheid, het familiebedrijf zal daarover naar verwachting deze maand een besluit nemen.

De analisten van FD vragen zich daarbij wel af of Van Drie genoegen neemt met een minderheidsbelang zonder veel zeggenschap. Of aandeelhouder ZLTO vervolgens de meerderheid in Vion Food uit handen wil geven is momenteel niet bekend.

De VanDrie Group is eigendom van drie broers. Het familiebedrijf is de grootste kalfsvleesproducent ter wereld. De productie is vergaand geïntegreerd.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer