Varkensslachterij+in+Gorinchem+gestopt
Nieuws
©

Varkensslachterij in Gorinchem gestopt

De slachterij van Westfort in Gorinchem heeft haar deuren gesloten. Eind oktober zijn er op die locatie de laatste varkens aangevoerd en geslacht. “De varkensslachterij is in bijna 13 jaar uit het jasje gegroeid”, zegt marketing-verantwoordelijke bij Westfort Vleesproducten, Jaap de Wit.

“We hebben op die locatie super gepresteerd, mede dankzij onze medewerkers", benadrukt hij. "Maar als je op een andere locatie met ontwikkelruimte alle slacht- en vleesverwerkingsactiviteiten kunt concentreren, dan wil je daar ook zo snel mogelijk naar toe werken. Zeker nu de nieuwe slachterij in IJsselstein eveneens erkend is om varkensvlees en –onderdelen naar China te kunnen exporteren.”

In het Gorinchemse slachthuis zijn in bijna 13 jaar tijd bijna 13 miljoen varkens aan de slachthaken gehangen. De Wit: "Om precies te zijn 12.953.789 stuks."

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer