Zesde+plek+Vion+Food+wereldwijd
Nieuws
©

Zesde plek Vion Food wereldwijd

Wereldwijd staat VionFood Group op de zesde plaats van alle varkensslachterijen met in totaal 15,7 miljoen slachtingen. Veruit bovenaan staat de Chinese WH Group, eigenaar van Smithfield en grootaandeelhouder van Shuanghui met in totaal 48,3 miljoen slachtingen, aldus de inventarisatie van Pig International.

Wereldwijd staat Vion Food Group op de zesde plaats van alle varkensslachterijen met in totaal 15,7 miljoen slachtingen. Veruit bovenaan staat de Chinese WH Group, eigenaar van Smithfield en grootaandeelhouder van Shuanghui met in totaal 48,3 miljoen slachtingen, aldus de inventarisatie van Pig International.

De WH Group heeft naast het grootste aantal varkensslachtingen, ook nog eens het grootste aantal zeugen: 1,14 miljoen. Ook de nummer twee met 28 miljoen slachtingen, JBS Food International in Brazilië, heeft een zeugentak, maar die is dan wel veel kleiner: 180.000 zeugen. Nummer twee qua aantal zeugen is de Wen’s Food Group uit China met 800.000 zeugen. Qua aantal slachtingen staan die op plek 15 met 5,8 miljoen slachtingen.

Danish Crown staat als grootste Europese slachterij op plaats drie met 22 miljoen slachtingen. Het is daarbij tevens de grootste exporteur van varkensvlees wereldwijd. Op plek vier de eerste Duitse slachterij Tönnies met 17,5 miljoen slachtingen. Plaats vijf is weer voor een Chinese slachterij, Yurun Group met 16,5 miljoen slachtingen. De zesde plaats is dan voor Vion Food Group. Vreemd genoeg staat daarbij vermeld dat het een Duitse slachterij is, terwijl in de informatie wel staat dat het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer