Probleemloos+spenen
Bedrijf in Beeld
©

Probleemloos spenen

Probleemloos verloopt het spenen van de biggen op het bedrijf van Wim en Frank ten Pierik sinds een jaar of twee. Ze steken daartoe veel energie in het leren vreten van de biggen in de kraamstal. De biggen krijgen vanaf de tweede dag al Yoghurt. Dat begint met hele kleine beetjes. Vanaf de derde week gaan de biggen over op vast voer (Precoce) en een week later al weer op speenvoer. Dat speciale speenvoer Milkiwean Spido krijgen ze ook na spenen. De biggen krijgen het onbeperkt verstrekt maar overeten zich niet. Ze groeien nu na spenen gewoon door en lopen geen groeiachterstand op.

Lees hier meer over de biggenvoeding.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Henk Riswick

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer