Focus+op+ziektevrij+zijn
Bedrijf in Beeld
©

Focus op ziektevrij zijn

PRRS-vrij worden én blijven

Varkenshouder Twan Dirks in Loon op Zand is een absolute voortrekker op het gebied van een hoge varkensgezondheid. In 2005 startte de eigenzinnige voortrekker van SPF met de aanvoer van PRRS-vrije gelten. Ondanks een gesloten bedrijfsvoering (eigen aanfok) en stikte hygiëneregels kreeg hij in 2009 te maken met een PRRS-uitbraak. Toch kwam hij binnen een jaar van het virus af en sindsdien is hij PRRS-vrij gebleven, ondanks ontwikkeling van zijn vermeerderingsbedrijf.

Lees ook dit artikel over Dirks.

Tekst: Jos Thelosen
Foto’s: Van Assendelft Fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer