EuroTour

Over 3 weken stappen we weer met z’n allen in de auto op weg naar EuroTier. Waar in Nederland de discussie over de waarde van beursdeelname in het bedrijfsleven volop gevoerd wordt, gelden voor de Duitse beurs blijkbaar andere wetten. Ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft standruimte gereserveerd. Ruim 2.500 stands uit meer dan 50 landen presenteren de laatste ontwikkelingen op het gebied van stalinrichting, voeding, fokkerij, klimaat en management.

Ik ga er altijd met plezier naartoe. Het voelt bijna als vakantie, maar dan wel een groepsreis met verplichte wandeltochten. Ik kan me nog de keren herinneren dat ik beginnend journalist was. Met de chef in de auto er naartoe, en dan de overweldigende ervaring van hallen vol met staal en plastic. Waar ik dan de innovaties uit moest destilleren.

Eurotier is een fenomeen. Een beetje als de Tour de France. Een circus dat wordt opgebouwd, met spelers en toeschouwers. Een plek waar concurrenten zij aan zij staan en waar dat voor even geen breekpunt is. Wat dat betreft ben ik best een beetje jaloers op EuroTier. Waar ‘exclusiviteit’ een woord is dat commerciële partijen richting ons nog wel in de mond durven nemen, komt dat bij Eurotier niet in ze op.

EuroTier is een platform voor innovatie. Maar hoe innovatief is EuroTier zelf? Het is een vraag die ik me de afgelopen tijd wel heb gesteld. Want ondanks het grote aantal deelnemers, is het concept de afgelopen jaren niet wezenlijk veranderd. Van een organisatie die innovatie propageert, had ik misschien wel wat meer verwacht. Het is nog steeds maar een beurs en al jaren in Hannover.

Zelf gaan wij EuroTier ook gebruiken voor innovatie. De gedachte dat concurrenten zij aan zij staan op de beurs, heeft mij geïnspireerd om dat voorbeeld te volgen. We gaan als team Varkens.nl dus niet alleen naar de beurs. Ook wij springen in Hannover over onze eigen schaduw heen.

In 2018 zult u het resultaat van deze innovatie ongetwijfeld op EuroTier zien. De vraag is wat mij betreft wel of dat dan nog steeds in Hannover is. Als EuroTier is als de Tour, dan is een reizend circus misschien wel de innovatie waar we op wachten. Ik hoop u de hand te schudden in onze stand op Eurotour 2018. In Brainport Eindhoven misschien?

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer