LIV+Hardenberg+pakt+voor+20e+keer+uit
Nieuws
©

LIV Hardenberg pakt voor 20e keer uit

Landbouwdagen intensieve veehouderij (LIV) Hardenberg vinden plaats van 25 tot en met 27 oktober. De jaarlijkse vak- en relatiebeurs in Noordoost- en Midden-Nederland en de Duitse grensgebieden bestaat 20 jaar. Uiteraard is primair het contact op de beursvloer tussen bezoekers en exposanten. Tijdens deze jubileum-editie zijn er echter ook interessante bijeenkomsten met verschillende thema’s en sprekers.

Voor de varkenshouders is de informatiebijeenkomst over stalbranden een aanrader. Edwin van Oosterom van Brandweer Nederland, Veiligheidsregio Gelderland midden neemt geïnteresseerden mee in dit onderwerp. De kans op een stalbrand is klein, maar de gevolgen ervan hebben een enorme impact. Tijdens deze bijeenkomst wordt toegelicht hoe de brandveiligheid in de veehouderij wordt gestimuleerd en aangepakt. Ook zal er een discussie plaatsvinden over het stimuleren van innovaties en het vergroten van de bewustwording. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 oktober (11.00 tot 12.45 uur).

Ook vindt er die middag een sessie plaats over het berekenen van een saldo. Met KWIN 2.0 kan iedereen volgens Izak Vermeij van Wageningen Livestock Research zelf een saldoberekening of kostprijsberekening maken voor het eigen bedrijf (of voor een klant). Vermeij demonstreert hoe eenvoudig dat is van 14.00 tot 15.30 uur.

Lees meer op de LIV-site.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer