Varkenszaken+bij+Woensdrechtse+Boerendag+2016
Nieuws
©

Varkenszaken bij Woensdrechtse Boerendag 2016

Kartrekker van de Boerendag in Woensdrecht, varkenshouder Henk Roefs, is dik tevreden over het verloop van editie 2016 afgelopen zondag. Naast een groot scala aan oude tractoren en oude ambachten was er ook aandacht voor het varken. Normaal gesproken zou in hetzelfde weekend voor de tiende keer het publieksevenement 'Weekend van het Varken' plaats vinden, maar vanwege geldgebrek is dat niet centraal georganiseerd.
In Woensdrecht was een speciaal boerenerf ingericht. Hier konden kinderen zich onder meer vermaken met het knuffelen van biggen. Maar ook konden de boerendagbezoekers kennismaken met de modernste wijze van het transporteren van varkens. Firma Gloudemans uit Geffen plaatste er een geconditioneerde vrachtwagen en Rien Janssen van Vion Food gaf deskundig uitleg. "Mensen staan er versteld van als ze zien en horen wat er allemaal geïnvesteerd wordt in dierenwelzijn en diervriendelijk vervoer."

 

https://youtu.be/GdXfU5sK_wI?t=230

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer