Hoogste+varken+van+Nederland+in+Oirschot
Nieuws
©

Hoogste varken van Nederland in Oirschot

Sinds 8 september huist in regio Oirschot waarschijnlijk het hoogste en meest fotogenieke varken van Nederland. Toen onthulde varkensvoorvrouw Ingrid Jansen, het Fotovarken van studieclub varkenshouderij Oirschot de Beerzen. De studieclubleden willen hun sector op een positieve manier promoten met een bijna 8 meter hoog opblaasvarken.

Dat roze dier duikt vanaf zomer 2017 elk weekend op bij een van de varkensbedrijven van de circa 30 clubleden, zegt hun woordvoerder en pr-man Pieter Vlemminx. “Als mensen het varken zien moeten ze tegen elkaar zeggen ‘wan schôn vèrreke’ en dat ze er dan een mooi plaatje van schieten. Wij willen laten zien dat niet alle varken opgesloten zitten en dat varkens fotogeniek zijn. Ook willen wij als varkenshouder transparant zijn.”

De studieclub gaat dit naseizoen nog proefdraaien met het plaatsen en transporteren van het reuzenvarken. Vanaf zomer 2017 gaat het rouleren binnen de afdeling van start. Dan zal er ook een spandoek bij geplaatst worden. Dat moet mensen aansporen een leuk varkenskiekje te mailen naar foto@varkensstudieclub.nl. “Elke week maken inzenders kans op een leuk prijsje”, vertelt Vlemminx. “Delen ze via sociale media een foto van ons Fotovarken dan hopen wij dat ze er #fotovarken bij zetten. Het is een eigentijdse manier van beeldend promoten.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer