Tweede+keer+werken+met+tropenrooster+veetransport
Nieuws
©

Tweede keer werken met tropenrooster veetransport

Voor de tweede keer in deze zomer is het protocol voor extreme temperaturen van Vee&Logistiek Nederland en Saveetra in werking getreden. Rond 20 juli werd voor de eerste keer volgens het tropenrooster gewerkt.

Voor de tweede keer in deze zomer is het protocol voor extreme temperaturen dat Vee&Logistiek Nederland en Saveetra (veehandel en veetransporteurs) hebben opgesteld, in werking getreden. Inspecteurs van de NVWA gaan al vanaf 4 uur in de ochtend keuringen uitvoeren bij onder meer de export van levend vee.

Het protocol transport bij extreme temperaturen gaat in op het moment dat er een voorspelde periode is van 4 dagen warm weer (boven de 27 graden Celsius) of als er één voorspelde dag is met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Komt de temperatuur boven de 35 graden uit, dan zal er helemaal geen veetransport plaatsvinden.

In een warme periode of bij (extreme) hitte gelden nu concrete maatregelen, zoals een lagere beladingsgraad en transport op de koele momenten van de dag.

#geenhittestress
Varkenshouders zijn zich bewust van de extra zorg die de dieren tijdens een hitteperiode nodig hebben. De maatregelen die varkenshouders nemen tegen het ontstaan van hittestress bij dieren, zijn niet altijd zichtbaar voor de burger. Daarom roepen NVV en  LTO varkenshoduers op om de komende dagen burgers te laten zien wat ze doen op hun bedrijf om hun dieren zo comfortabel mogelijk door de hitteperiode te laten komen. Ze hopen dat boeren massaal foto’s en filmpjes vanuit de stal te delen op sociale media'en voorzien van #geenhittestress.
Lees de eerste ervaringen met het tropenrooster veetransport.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer