Negen+van+de+tien+varkenshouders+bezoekt+vakbeurs
Nieuws
©

Negen van de tien varkenshouders bezoekt vakbeurs

Varkens- en pluimveehouders bezoeken het vaakst een agrarische vakbeurs. Meer dan 90 procent van deze beroepsgroep bezocht afgelopen twee jaar minimaal een vakbeurs.

Varkens- en pluimveehouders bezoeken het vaakst een agrarische vakbeurs. Meer dan 90 procent van deze beroepsgroep bezocht  afgelopen twee jaar minimaal een vakbeurs. Het gemiddelde van agrarisch Nederland ligt bijna 10 procent lager. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Effectief communiceren in de land- en tuinbouw’ van AgriDirect. 400 land- en tuinbouwers uit Nederland beantwoordden vragen over hun communicatie- en informatiegedrag.

De belangrijkste reden om naar een vakbeurs te gaan, is om informatie op te doen over producten en technieken. Bijna even belangrijk is de reden om zakelijke contacten te onderhouden te netwerken. Toch gaat meer dan een op de drie boeren naar een beurs uit oogpunt van sociale redenen.
Voor varkens- en pluimveehouders waren de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij in Venray met 41,5 procent het meest populair om te bezoeken. De LIV in Hardenberg kon rekenen op 35 procent van de intensieve veehouders.

In Duitsland heeft AgriDirect een vergelijkbaar onderzoek onder Duitse agrariërs uitgevoerd. Agritechnica is met stip 53,0 procent het meest in trek. Goede tweede is Eurotier met 32,6 procent.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer